KAP : ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S. / AEFES [] GELECEGE YONELIK DEGERLENDIRMELER 13.08.2015 19:08:53

13.08.2015 19:08
KAP : ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S. / AEFES [] GELECEGE YONELIK DEGERLENDIRMELER 13.08.2015 19:0



BU HABERIN KAP `IN SITESINDEKI ORJINAL HALI VE EKLI DOSYALARINI GOREBILMEK ICIN ASAGIDAKI LINK`I TIKLAYINIZ!
HTTP://WWW.KAP.GOV.TR/YAY/BILDIRIM/BILDIRIM.ASPX?ID=460795

KAP : ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S. / AEFES [] GELECEGE YONELIK DEGERLENDIRMELER 13.08.2015 19:08:53

GELECEGE YONELIK DEGERLENDIRMELER
---------------------------------------------------------------------------------------------


ORTAKLIGIN ADRESI : BAHCELIEVLER MAH. SEHIT IBRAHIM KOPARIR CAD. NO.4 BAHCELIEVLER/ISTANBUL
TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0 (212) 449 36 00 (40 HAT) - 0 (212) 641 96 44
E-POSTA ADRESI : IR@ANADOLUEFES.COM
ORTAKLIGIN YATIRIMCI/PAY SAHIPLERI ILE ILISKILER BIRIMININ TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0 (216) 586 80 02 - 0 (216) 389 58 63
YAPILAN ACIKLAMA GUNCELLEME MI? : EVET
YAPILAN ACIKLAMA DUZELTME MI? : HAYIR
YAPILAN ACIKLAMA ERTELENMIS BIR ACIKLAMA MI? : HAYIR
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN OZEL DURUM ACIKLAMASININ TARIHI : 06.03.2015
OZET BILGI : 2015 YILINA AIT BEKLENTILER/ 2015 GUIDANCE


---------------------------------------------------------------------------------------------
2015 YILI BEKLENTILERI

KONSOLIDE BAZDA:
ANADOLU EFES`IN KONSOLIDE SATIS HACMININ, ESAS OLARAK, UKRAYNA`DAKI ZORLUKLAR VE CCI`NIN ULUSLARARASI MESRUBAT OPERASYONLARINDA REVIZE EDILEN HEDEFLER NEDENIYLE YATAY SEVIYEDE KALMASINI VEYA COK AZ DUSUS GOSTERMESINI BEKLEMEKTEYIZ. KONSOLIDE SATIS GELIRI BUYUMESININ SATIS HACIMLERINDEKI BUYUMENIN UZERINE CIKMASINI BEKLERKEN, NOMINAL OLARAK FAVOK (BMKO) BUYUMESININ DE SATIS GELIRI BUYUMESININ UZERINDE GERCEKLESECEGINI ONGORUYORUZ. SONUC OLARAK, BIRA OPERASYONLARINDA YUKSELEN MARJLAR SAYESINDE DAHA ONCE MARJ ARTISLARIYLA ILGILI VERMIS OLDUGUMUZ HEDEFLERI KORURKEN, MESRUBAT OPERASYONLARINDA ISE MARJLARIN YATAY SEYRETMESINI VEYA HAFIFCE DUSMESINI BEKLEMEKTEYIZ.

BIRA OPERASYONLARI
DAHA ONCE VERMIS OLDUGUMUZ 2015 YILI TURKIYE BIRA PAZARI ICIN TEK HANELI BUYUME HEDEFINI COK AZ DUSUREREK YATAY OLARAK DEGISTIRIYORUZ. DEGISIKLIGIN NEDENLERI ISE YAZIN GEC BASLAMASI, TUKETICI GUVEN ENDEKSI`NDEKI GERILEME VE TURIZM AKTIVITESINDE GORULEN YAVASLAMADIR. YURTICI SATIS HACIMLERIMIZIN DAHA ONCE OLDUGU GIBI PAZARLA UYUMLU OLACAGINI ONGORMEKTEYIZ.

RUSYA BIRA PAZARI 2015 YILININ ILK YARISINDA BEKLENTILERIMIZDEN DAHA IYI PERFORMANS GOSTERMISTIR. DOLAYISIYLA, BEKLENTILERIMIZDE POZITIF YONDE DEGISIKLIK YAPIYOR VE MEVCUT DURUMDA 2015 YILINDA RUSYA BIRA PAZARINDA 2014`TE GERCEKLESEN ORANLA AYNI YA DA DAHA YUKSEK BIR DUSUS BEKLIYORUZ. BIZIM PERFORMANSIMIZ ISE PAZARA PARALEL OLACAKTIR.

RUSYA ILE ILGILI BEKLENTILERIMIZDE MUHTEMEL YUKARI YONLU BIR DEGISIKLIGE RAGMEN, MAKRO EKONOMIK VE POLITIK FAKTORLER SONUCU GERILEYEN TUKETICI GUVEN ENDEKSI NEDENIYLE 2015 YILI ULUSLARARASI BIRA OPERASYONLARIMIZ ICIN BIR BASKA ZORLU YIL OLMAYA DEVAM EDECEKTIR.

2015 YILI ICIN TOPLAM BIRA SATIS HACIMLERIMIZIN, ESAS OLARAK ULUSLARARASI OPERASYONLARIMIZDA, BILHASSA UKRAYNA`DA, DUSEN HACIMLER NEDENIYLE DUSUK CIFT HANELI ORANLARDA AZALMASI BEKLENMEKTEDIR. UKRAYNA HARIC BAKILDIGINDA DAHA ONCE VERMIS OLDUGUMUZ HEDEFLER HALEN GECERLI OLUP, DAHA ONCEKI ORTA-YUKSEK TEK HANELI DUSUS BEKLENTISINDE YAPILAN ASAGI YONLU DEGISIKLIK UKRAYNA`DAN KAYNAKLANMISTIR.

NET SATIS GELIRLERINE ILISKIN VERILEN HEDEFLERDE HERHANGI BIR DEGISIKLIGE GIDILMEMISTIR. TURKIYE BIRA SEGMENTINDE GELIRLERIN HACIMLERDEN DAHA IYI PERFORMANS GOSTERMESINI BEKLEMEMIZE RAGMEN, TOPLAM BIRA SATIS GELIRLERININ NOMINAL OLARAK AZALMASINI ONGORMEKTEYIZ.
ISIMIZIN SURDURULEBILIR BUYUMESINE YONELIK PAZAR YATIRIMLARINA DEVAM EDERKEN, MALIYET VE OPERASYONEL GIDER YONETIMI ONCELIKLERIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEKTIR.

BIRA GRUBU ICIN VERMIS OLDUGUMUZ FAVOK MARJI IYILESMESI HEDEFIMIZI KORURKEN MEVCUT DURUMDA ULUSLARARASI OPERASYONLARDAN DAHA FAZLA POZITIF FAVOK KATKISI BEKLIYORUZ. TURKIYE BIRA OPERASYONLARIMIZDA ISE, GECEN YIL GERCEKLESEN 200 BAZ PUANLIK IYILESMEYI TAKIBEN FAVOK MARJINDA COK AZ DUSUS BEKLIYORUZ.

MESRUBAT OPERASYONLARI:
YILIN ILK YARISINDA, CCI`NIN ULUSLARARASI OPERASYONLARINDA MEYDANA GELEN GELISMELER DOGRULTUSUNDA 2015 YILINA ILISKIN BEKLENTILERIMIZI REVIZE ETME GEREGI DOGMUSTUR. BU REVIZYONUN ARDINDAN, 2015 YILINDA TURKIYE`DEKI SATIS HACMININ DUSUK TEK HANELI BUYUME GOSTERECEGINE ILISKIN BEKLENTIMIZI KORURKEN, ULUSLARARASI OPERASYONLARIN ORTA-YUKSEK TEK HANELI, KONSOLIDE SATIS HACMININ ISE ORTA TEK HANELI BUYUME KAYDETMESINI BEKLIYORUZ.

NET SATIS GELIRLERINDEKI ARTISIN HACIM ARTISININ UZERINDE OLMASINI ONGORUYORUZ. TURKIYE OPERASYONLARININ NET SATIS GELIRLERININ FIYAT ARTISLARI VE KUCUK PAKETLERIN PAYINDAKI ARTISTAN OLUMLU ETKILENMESINI BEKLIYORUZ. DIGER YANDAN, ORTA ASYA ULKELERINDE KURLARDA GERCEKLESEN VE GERCEKLESMESI MUHTEMEL DEVALUASYONLAR ILE GENEL EKONOMIK YAVASLAMA VE PAKISTAN`DA ARTAN REKABETLE BIRLIKTE FIYATLARIN GEVSEK SEYRETMESINE BAGLI OLARAK, KONSOLIDE FAVOK MARJININ 2014 YILINA GORE YATAY YA DA SINIRLI BIR DARALMA GOSTERMESINI ONGORUYORUZ.

2015 YILINA YONELIK OLARAK, DAHA ONCE DUYURDUGUMUZ YATIRIMLARIMIZDAN DUSANBE (TACIKISTAN), ASTANA (KAZAKISTAN) VE MULTAN (PAKISTAN) FABRIKALARI URETIME GECMISTIR.

2015 ICIN ONGORULEBILIR RISKLER:

FINANSAL PIYASALARLA ILGILI: GELISMEKTE OLAN PIYASALARA ILISKIN GLOBAL KAYGILARIN YANINDA ULKE/BOLGEYE OZEL EKONOMIK/POLITIK KONULAR FINANSAL PIYASALARDA VE YEREL PARA BIRIMLERINDE ONEMLI OYNAKLIGA NEDEN OLMUSTUR. BU OYNAKLIGIN 2015 YILINDA DA DEVAM ETMESINI ONGORUYORUZ. BUNA RAGMEN, YUKSEK OYNAKLIGA SAHIP PIYASALARDA UZUN YILLARDIR FAALIYET GOSTEREREK EDINDIGIMIZ BILGI BIRIKIMI SAYESINDE RISKLERI BASARILI BIR SEKILDE YONETME VE HAFIFLETME DENEYIMINE SAHIBIZ.

SATIN ALIMLARLA ILGILI: SATILAN MALIN MALIYETININ ONEMLI BIR KISMI HAMMADDE VE AMBALAJ MALZEMELERINDEN OLUSMAKTADIR VE BU MADDELERIN BIRCOGU YA EMTIADIR YA DA EMTIA FIYATLARINA GORE FIYATLANMAKTADIR. KULLANDIGIMIZ BU GIRDILERIN TEDARIGINDE VE FIYATINDA CESITLI NEDENLERDEN DOLAYI DALGALANMALAR OLABILMEKTEDIR. SOZKONUSU RISK ISE, 2015 YILI ICIN PLANLANAN TEDARIGIN BUYUK KISMININ TAMAMLANMIS OLMASI NEDENIYLE VE AYRICA, KALAN KISIM ICIN DE UZUN DONEMLI TEDARIKCI SOZLESMELERI VE MEVCUT FINANSAL ENSTRUMANLARIN MAKUL ORANDA KULLANIMIYLA OLABILDIGINCE HAFIFLETILMISTIR.

POLITIK ORTAMLA ILGILI: ANADOLU EFES`IN HEM BIRA HEM MESRUBAT OPERASYONLARINDA FAALIYET GOSTERDIGI PAZARLARIN BAZILARINDA BIR SUREDIR POLITIK GERILIM SOZ KONUSUDUR. BU GERILIMDE OLABILECEK BIR ARTIS PERFORMANSIMIZI OLUMSUZ YONDE ETKILEYEBILIR.

TUKETIM ILE ILGILI: SATISLARIN TAMAMININ GELISMEKTE OLAN VE ONCU PIYASALARDAN SAGLANIYOR OLMASINA BAGLI OLARAK POLITIK VE EKONOMIK ISTIKRARSIZLIK TUKETICI GUVENININ KOTULESMESINE NEDEN OLABILIR.


ENGLISH VERSION

ON A CONSOLIDATED BASIS;
WE EXPECT CONSOLIDATED SALES VOLUMES OF ANADOLU EFES TO REMAIN FLAT OR DECLINE VERY SLIGHTLY, WHILE THE REVISION IS MAINLY DUE TO THE ONGOING CHALLENGES IN UKRAINE AND CCI`S REVISED GUIDANCE FOR INTERNATIONAL OPERATIONS. CONSOLIDATED SALES REVENUE GROWTH IS EXPECTED TO PERFORM BETTER THAN SALES VOLUMES, WHILE EBITDA (BNRI) GROWTH IN ABSOLUTE TERMS IS ALSO EXPECTED TO OUTPACE THE REVENUE GROWTH. CONSEQUENTLY, WE MAINTAIN OUR MARGIN EXPANSION GUIDANCE WHICH WILL BE SUPPORTED BY HIGHER MARGINS IN BEER OPERATIONS, WHILE MARGINS IN SOFT DRINK OPERATIONS EXPECTED TO REMAIN FLATTISH OR DECLINE SLIGHTLY.

BEER OPERATIONS;
WE ARE SLIGHTLY DECREASING OUR OUTLOOK FOR TURKISH BEER MARKET TO FLATTISH FROM OUR EARLIER GUIDANCE OF LOW SINGLE DIGIT GROWTH IN 2015. THE REVISION IS DUE LATE START OF THE SUMMER, WEAKER CONSUMER SENTIMENT AND LOWER TOURISM ACTIVITY. WE EXPECT OUR DOMESTIC VOLUMES TO BE IN LINE WITH THE MARKET AS BEFORE.

THE PERFORMANCE OF THE RUSSIAN BEER MARKET WAS BETTER THAN WE EXPECTED IN 1H2015. CONSEQUENTLY, WE MADE A POSITIVE REVISON IN OUR GUIDANCE AND NOW EXPECT AN EITHER INLINE OR A HIGHER AMOUNT OF DECLINE IN 2015 WITH THE RATE WE FACED IN 2014 IN THE RUSSIAN BEER MARKET, WHILE OUR PERFORMANCE WILL BE IN LINE WITH THE MARKET.

DESPITE A POSSIBLE UPWARD REVISION IN OUR EXPECTATIONS FOR RUSSIA, 2015 WILL STILL BE AN ANOTHER TOUGH YEAR IN OUR INTERNATIONAL BEER OPERATIONS THAT WILL BE CHALLENGED BY SOFT CONSUMER SENTIMENT DUE TO MACRO ECONOMIC AND POLITICAL FACTORS.

CONSEQUENTLY, OUR TOTAL BEER VOLUME FOR 2015 IS EXPECTED TO DECLINE AT A RATE OF LOW-TEENS, MAINLY DRIVEN BY LOWER VOLUMES IN INTERNATIONAL OPERATIONS, PARTICULARLY IN UKRAINE. OUR INITIAL GUIDANCE IS STILL VALID FOR BEER VOLUMES EXCLUDING UKRAINE, WHILE THE DOWNWARD REVISION FROM PREVIOUS MID-TO-HIGH SINGLE DIGIT DECLINE WAS DRIVEN BY UKRAINE.

THERE IS NO CHANGE TO OUR REVENUE GUIDANCE. WE EXPECT TOTAL BEER REVENUES TO BE LOWER IN ABSOLUTE TERMS, ALTHOUGH WE EXPECT REVENUES TO PERFORM BETTER THAN VOLUMES IN TURKEY BEER SEGMENT.

COST AND OPEX MANAGEMENT WILL CONTINUE TO BE OUR PRIORITIES, WHILE PURSUING WITH OUR INVESTMENTS INTO THE MARKETS FOR THE SUSTAINABLE GROWTH OF OUR BUSINESS.

WE ARE REITERATING OUR BEER GROUP EBITDA MARGIN IMPROVEMENT GUIDANCE AND WE NOW EXPECT HIGHER POSITIVE EBITDA CONTRIBUTION FROM INTERNATIONAL BEER. FOR TURKEY BEER OPERATIONS, WE EXPECT A SLIGHT DECLINE IN EBITDA MARGIN FOLLOWING A MORE THAN 200BPS IMPROVEMENT ACHIEVED LAST YEAR.

SOFT DRINK OPERATIONS;
FOLLOWING THE DEVELOPMENTS IN CCI`S INTERNATIONAL MARKETS IN THE FIRST HALF OF THE YEAR, WE FOUND IT NECESSARY TO REVISE OUR 2015 GUIDANCE. FOLLOWING THE REVISION, WE MAINTAIN OUR EXPECTATION FOR TURKEY VOLUME TO GROW AT LOW SINGLE DIGITS, WHILE WE NOW EXPECT INTERNATIONAL OPERATIONS TO GROW AT MID-HIGH SINGLE DIGITS, AND CONSEQUENTLY CONSOLIDATED VOLUME TO GROW AT MID-SINGLE DIGITS.

WE EXPECT NET SALES REVENUE GROWTH TO BE AHEAD OF VOLUME GROWTH. TURKEY REVENUES ARE EXPECTED TO BE POSITIVELY IMPACTED BY PRICE INCREASES AND FAVORABLE MIX. ON THE OTHER HAND, GIVEN THE PAST AND POSSIBLE DEVALUATIONS AND GENERAL ECONOMIC SLOWDOWN IN CENTRAL ASIAN COUNTRIES AND SOFTER PRICING RESULTING FROM TOUGH COMPETITION IN PAKISTAN, WE EXPECT FLAT TO SLIGHT CONTRACTION IN CONSOLIDATED EBITDA MARGIN, COMPARED TO 2014.

AS ANNOUNCED PREVIOUSLY WITHIN THE SCOPE OF OUR 2015 INVESTMENTS, OUR NEW FACILITIES IN DUSHANBE (TAJIKISTAN), ASTANA (KAZAKHSTAN) AND MULTAN (PAKISTAN) CAME ON STREAM.

FORESEEABLE RISKS FOR 2015:

FINANCIAL MARKETS RELATED: GLOBALLY EMERGING MARKET RELATED CONCERNS COMBINED WITH COUNTRY/REGION SPECIFIC ECONOMIC/POLITICAL ISSUES HAVE BEEN RESULTING IN SIGNIFICANT VOLATILITY IN THE FINANCIAL MARKETS AND LOCAL CURRENCIES. WE EXPECT THIS VOLATILITY TO CONTINUE THROUGHOUT 2015. HOWEVER WITH AN ACCUMULATED EXPERIENCE OF OPERATING IN HIGHLY VOLATILE MARKETS FOR LONG YEARS, WE HAVE A SUCCESFUL TRACK RECORD OF MANAGING AND MITIGATING RISKS.

PROCUREMENT RELATED: A SIGNIFICANT PORTION OF THE OUR COST OF SALES RELATES TO RAW AND PACKAGING MATERIALS AND MANY OF THESE RAW MATERIALS ARE COMMODITIES, OR ARE PRICED BASED ON COMMODITIES PRICES. THE SUPPLY AND PRICE OF RAW MATERIALS USED BY US CAN FLUCTUATE AS A RESULT OF A NUMBER OF FACTORS. THIS RISK IS MITIGATED AS WE HAVE COMPLETED MOST OF THE PROCUREMENTS FOR 2015, IN ADDITION FOR THE OUTSTANDING PORTION, WE ARE BENEFITING FROM LONG TERM SUPPLIER CONTRACTS AS WELL AS USING OF AVAILABLE HEDGING MECHANISMS TO A MEANINGFUL EXTENT.

POLITICAL ENVIRONMENT RELATED: SOME OF ANADOLU EFES` OPERATING MARKETS HAVE BEEN UNDER POLITICAL UNRESTS FOR SOME TIME BOTH IN BEER AND SOFT DRINK SIDES. ANY FURTHER ESCALATION OF THIS UNREST MAY NEGATIVELY IMPACT OUR PERFORMANCE.

CONSUMPTION RELATED: WITH ALL SALES GENERATED FROM EMERGING AND FRONTIER MARKETS, POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY COULD DETERIORATE CONSUMER SENTIMENT.
---------------------------------------------------------------------------------------------




'
18:059.717
Değişim :  -0,05% |  -5,32
Açılış :  9.754  
Önceki Kapanış :  9.722  
En Düşük
9.664
En Yüksek
9.827
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
PEKGY 8,36 494.084.004 % 10,00  
MAGEN 23,10 185.175.571 % 10,00  
IMASM 18,93 563.276.710 % 9,99  
SNKRN 44,28 6.197.730 % 9,99  
YONGA 85,90 3.734.414 % 9,99  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,4954 32,5010 % -0,12  
Euro 34,9220 34,9505 % 0,35  
Sterlin 40,4509 40,6537 % 0,39  
Frank 35,4274 35,6050 % 0,28  
Riyal 8,6330 8,6763 % 0,16  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 27,28 27,31 % 0,66  
Platin 910,63 912,38 % 0,66  
Paladyum 975,97 979,65 % 0,66  
Brent Pet. 87,94 87,94 % 0,66  
Altın Ons 2.325,83 2.326,18 % 0,66