ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

13.07.2022 08:58
ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]



Haftanın ilk iki işlem gününde küresel piyasalarda risk iştahı zayıf seyretti. Özellikle Avrupa'da enerjideki arz krizinin Euro üzerinde net bir baskı yaptığını ve EURUSD paritesinin 1,0 seviyesini test ettiğini izledik. Küresel risk endeksi de olarak izlenen S&P500 ise haftanın ilk iki işlem gününde %2,1 oranında değer kaybetti. Öte yandan, ABD'de bilanço sezonuna girilirken, ikinci çeyrekte zayıflamaya işaret eden verilerin ve güçlenen Dolar'ın finansallar üzerindeki etkisinin sınırlı kalması bekleniyor. Ancak, önümüzdeki çeyreklere yönelik aşağı yönlü olası revizyonlar, resesyon endişeleri dışında borsalarda kısmi baskı yaptı. Bugün ise ABD'de öğleden sonra açıklanacak haziran ayı enflasyon verisinin küresel piyasalara yön vermesi beklenebilir. Tahminler yıllık enflasyonun önceki %8,6'dan %8,8'e çıkması yönünde. Veri öncesinde, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif alıcılı. MSCI Asya Pasifik endeksi ise %0,5 - 1 arasında primli seyrediyor. Küresel piyasalarda haftanın ilk iki işlem gününde gözlenen zayıf görüntü ve paritenin 1,0 seviyesine gerilemesine karşın, bu sabahki kısmi toparlanma isteği ve 100 Dolar'ın altına gerileyen Brent petrol nedeniyle BIST100'ün güne yatay bir görüntü ile başlamasını bekliyoruz. ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ile küresel piyasalarda oluşacak hareketlere paralel endeks de yön bulmaya çalışabilir. Borsa İstanbul'un kapalı olduğu ilk iki işlem gününde küresel havacılık hisselerinin ön plana çıktığını izledik. Bugün Borsa İstanbul'da da havacılık hisseleri pozitif ayrışabilir.  


 

     


MAKROEKONOMİ   
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu B+'dan B'ye indirdi, kredi notu görünümünü ise "negatif" olarak korudu.Yurt içinde, İSO Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksi, haziran ayında 1,4 puan azalışla 51,8 seviyesine geriledi. TCMB tarafından mayıs ayına ilişkin cari işlemler dengesi verisi yayınlandı. Genişleyen dış ticaret açığıyla birlikte cari açık mayısta 6,5 milyar USD (piyasa beklentisi 6,7 milyar USD) gerçekleşti. Mayısta ihracat aylık %18 düşüşle nisandaki tarihi yüksek seviyesinden geriledi, ithalat ise yatay seyrederek güçlü seyrini korudu. Hizmet gelirlerindeki güçlenmenin sürmesi ise cari açıktaki artışı sınırladı. Bir yıldır aralıksız fazla veren enerji hariç cari işlemler dengesi mayısta açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler dengesi, geçen sene mayısta 1 milyar USD açık vermişti, bu sene mayısta 0,4 milyar USD fazla verdi.

Cari açık geçen sene mayıs ayına göre kötüleşti. Turizm ve taşımacılık gelirlerindeki artışla hizmetler dengesi geçen seneden iyi performans sergilemekte, öyle ki hizmet gelirleri 6,5 milyar USD ile mayıs aylarının rekorunda. Taşımacılık gelirleri de rekor seviyesini yeniledi. Ancak başta enerji ithalatı kaynaklı olmak üzere dış ticaret açığı geçen senenin üzerinde gerçekleşti ki bu da cari açıktaki artışın ana nedeni oldu. Mayısta altın ithalatındaki güçlü artış da dikkat çekti. Birincil ve ikincil gelir dengesinde anlamlı bir değişim gözlenmedi.
12 aylık kümülatif cari açık 26,3 milyar USD'den 29,4 milyar USD'ye yükselerek Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyede. Cari açık/GSYH* oranı %3,3 seviyesinden %3,7 seviyesine çıktı. (*GSYH olarak 2022 yılı 1. çeyrek gerçekleşme baz alındı) TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nde bu yıl sonu için cari açık beklentisi 37,5 milyar USD seviyesinde, bu beklentiyi OVP'deki yıl sonu GSYH beklentisine oranladığımızda yıl sonu cari açık/GSYH oranı %4,4'lere denk gelmekte.

     Kaynak: TCMB.

Cari açığın finansmanında NHN ve rezerv belirleyici oldu. Diğer ve doğrudan yatırımlara girişe karşılık portföy yatırımlarından güçlü çıkışla 2,3 milyar USD net yabancı sermaye çıkışı gözlendi. Bankaların 1,85 milyar USD'lik net yurt dışı tahvil ödemesi portföy yatırımlarından çıkışın belirleyicilerinden oldu. Kaynağı belli olmayan para giriş çıkışını gösteren net hata noksana (NHN) ise kayda değer girişler sürdü, mayısta 2,9 milyar USD giriş gerçekleşti. İlk 5 ayda NHN kaynaklı giriş 13,3 milyar USD. Neticede 6,5 milyar USD gerçekleşen cari açığın etkisiyle mayısta rezervlerde 5,9 milyar USD ile güçlü bir azalış görüldü.

       Kaynak: TCMB.Ayrıca TCMB tarafından temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlandı. Piyasa Katılımcıları Anketi'nde katılımcılar, enflasyon beklentilerini yukarı çekmeyi sürdürüyor. Yıl sonu büyüme tahmini üç aydır iyileştirilmeye devam edilmekte. Muhtemelen başta enerji olmak üzere emtia fiyatlarındaki son günlerdeki gerilemenin değerlendirilmesiyle yıl sonu cari açık tahmininde oldukça sınırlı yükseliş görülmekte. Bu ayki PPK toplantısında politika faizinin sabit bırakılması bekleniyor ve ayrıca politika faizinde önümüzdeki 3 aylık dönem içerisinde bir değişim beklenmiyor ancak gelecek 12 ay sonrası için politika faizinde 100 baz puanlık artış beklenmekte. Gelecek 24 ay içerisinde ise bir önceki anketteki 580 baz puan civarındaki faiz artış beklentisinin 540 baz puan civarında bir faiz artışına gerilediği görülmekte. Haziran ayı anketinde 18,89 seviyelerinde olan yıl sonu kur beklentisi 18,99 seviyesine çekildi.

Katılımcılar, bu yıl sonu TÜFE beklentisini haziran ayı anketine göre 5,35 puanlık artışla %64,59'dan %69,94'e yükseltti.
Piyasa katılımcılarının aylık enflasyon beklentisine baktığımızda temmuzda %3,40 artış sonrası ağustosta %2,88 ve eylül ayında ise %3,31 artış öngörülmekte. Neticede anket katılımcıları yıllık enflasyonun temmuzda %81,42, ağustosta %84,58 ve eylül ayında %88,33'e yükselmesini bekliyor.
Bu yıl sonu için büyüme beklentisi ise %3,47'den %3,63'e yukarı yönlü revize edilmiş, böylece son üç aydır büyüme beklentisinde yukarı yönlü revize devam etmekte. Gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi ise %3,8'de yatay seyretmekte. 

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bir başka 75 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini yineledi. Bostic, Fed'in resesyona neden olmadan faiz oranını nötr olarak değerlendirdiği seviye olan yaklaşık %3'e yükseltmesinin mümkün göründüğünü belirtti.ECB'nin en şahin üyelerinden olan ECB Yönetim Konseyi Üyesi Holzmann ise, enflasyonda görünümün iyileşmemesi durumunda Banka'nın temmuz ayında 50 baz puan ve eylül ayında 75 baz puan faiz artırması gerekebileceğini belirtti.ABD'de haziran ayında tarım dışı istihdamı 372 bin kişi artışla beklentilerin (268 bin kişi) üzerinde gelerek istihdam piyasasındaki olumlu seyri teyit etti. Haziran ayında en fazla istihdam artışı olan sektörler, profesyonel ve ticari hizmetler (74 bin kişi), eğlence ve konaklama (67 bin kişi) ile sağlık hizmetleri (57 bin kişi) olurken, imalat sektöründe ise istihdam 29 bin kişi artarak salgın öncesi dönem olan Şubat 2020'deki seviyesine geri döndü. İşsizlik oranı ise haziran ayında %3,6'da yatay seyretti ve böylece Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyede kalmayı sürdürdü. Enflasyonun seyri açısından bakılan ücretlerdeki artış hızı ise aylık %0,4'ten %0,3'e gerilerken, yıllık ise %5,3'ten %5,1'e hafif geriledi. Bu kapsamda, güçlü gelen istihdam artışı ve salgın öncesi dönemdeki seviyelerine yakın seyreden işsizlik oranı verilerinin iş gücü piyasasında güçlü görünümü teyit etmesi, Fed'den temmuz ayında 75 baz puanlık faiz artışı beklentilerini güçlendirebilecektir.Almanya'da temmuzda ZEW cari durum endeksi -27,6'dan -45,8'e ve ZEW beklentiler endeksi ise -28'den -53,8'e gerileyerek beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. Devam eden Rusya ve Ukrayna savaşı, artan enflasyonist baskılar ve ECB'nin para politikasında sıkılaştırma adımlarını hızlandırma yönünde adımlar atacağına yönelik açıklamaları, Euro Bölgesi'nde artan resesyon endişeleri, enerji arzı güvenliğine yönelik artan endişeler ve Çin'de pandemi ile ilgili uygulanan kısıtlamalar verideki zayıflıkta etkili oluyor.Bunun yanında, Çin'de haziran ayına ilişkin TÜFE ve ÜFE verileri takip edildi. Çin'de haziran ayında yıllık bazda TÜFE, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesiyle tüketimin toparlanmasının etkisiyle %2,1'den %2,5'e yükselerek son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, yıllık bazda ÜFE ise küresel resesyon endişeleriyle ham madde fiyatlarındaki gerilemenin ve Çin'de salgın kısıtlamalarının gevşetilmesiyle üretimin yeniden artmasının etkisiyle %6,4'ten %6,1'e hafif geriledi ve böylece son 15 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Çin yönetimi ise, bu yıl için yıllık bazda yaklaşık %3'lük TÜFE hedefi belirlemişti, bu enflasyon hedefi göz önüne alındığında, enflasyonist baskıların halen kontrol edilebilir durumda olduğu gözükmekte.Yurt dışında bu hafta veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, bugün açıklanacak haziran ayı TÜFE verisi önemli olacak. Mayıs ayında TÜFE, aylık bazda %1 artışla beklentilerin üzerinde artarken, yıllık bazda %8,3'ten %8,6'ya yükselerek 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı ve fiyat baskılarının arttığına işaret etmişti. Beklentilerin üzerinde gelen TÜFE verisi Fed'in daha önceki 50 baz puan faizlerin artırılacağına dair yönlendirmesinin aksine 75 baz puan faizleri artırmasına sebep olmuştu. Bu açıdan istihdam verilerinde olumlu seyrin devam etmesi ile TÜFE'de beklentilerin üzerinde gelebilecek bir istatistik yine Fed'in faizleri 75 baz puan artırmasına sebep olabilir. Diğer yandan, bugün Fed'in 12 adet bölge başkanlıklarından gelen ekonomik verilerle oluşturulan Bej Kitap raporu yayınlanacak. Raporda, ABD ekonomisine ilişkin güncel değerlendirmeler ve gelecek döneme ilişkin beklentiler takip edilecek. Perşembe günü ise haziran ayı ÜFE ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri izlenecek. Mayısta ÜFE aylık %0,8 artarken, yıllık bazda ise %10,9'dan %10,8'e hafif gerilemesine rağmen maliyet baskılarının sürdüğüne işaret etmişti. Cuma günü iç talebin seyrine yönelik haziran ayı perakende satışlar ve temmuz ayı Michigan Üniversitesi tüketici güveni öncü verisi izlenecek. ABD'de perakende satışlar mayıs ayında aylık %0,3 azalarak beş ay sonra ilk kez düşerek iç talepte olası yavaşlamanın başladığına dair soru işareti oluşturmuştu. Haziran ayında Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi ise yüksek seyreden enerji fiyatları ve enflasyonist baskılarla 58,4'ten 50'ye gerilemişti. Cuma günü ayrıca resesyon beklentileri görünümü altında üretimin seyrine yönelik olarak temmuz ayı New York Fed imalat sanayi endeksi ve haziran sanayi üretimi verileri açıklanacak. Sanayi üretimi verisi öncesi izlenen S&P Global ve ISM imalat PMI verilerinde gerileme dikkat çekmişti. Bu açıdan veride ivme kaybının devam etmesi olası.
Avrupa tarafında, bugün İngiltere'de mayıs ayı GSYH verileri açıklanacak. İngiltere ekonomisi mart ayında %0,1 daraldıktan sonra nisan ayında da aylık %0,3 daralmıştı. BoE ise 2. çeyrekte ekonominin %0,3 daralmasını beklemekte. Ayrıca bugün Almanya'da haziran ayı TÜFE verisi açıklanacak. Öncü verilere göre TÜFE'nin artış hızı, benzinde vergi indirimi ve otobüs bileti fiyatlarındaki indirimin etkisiyle aylık %0,9'dan %0,1'e, yıllık ise %7,9'dan %7,6'ya hafif gerilemişti. Ayrıca Euro Bölgesi mayıs ayı sanayi üretimi verisi izlenecek. Öncesinde izlenen verilerden bölgenin en büyük ekonomisi Almanya'da sanayi üretimi mayıs ayında aylık %0,2 artmıştı. Enerji üretiminde belirgin düşüş dikkat çekmişti.
Asya tarafında ise Çin verileri odaklı yoğun bir haftadayız. Cuma günü Çin'in 2. çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. 2. çeyrekte Şangay'daki kapanmanın etkisiyle yıllık büyümede yavaşlama, çeyreksel bazda da daralma olabileceği değerlendirilmekte. Neticede 2. çeyrekte PMI verileri ve sanayi üretimi baskı altında kaldı. Bu kapsamda, büyüme tarafındaki sıkıntılarla Çin Hükümeti'nin altyapı teşvik paketi hazırlığında olduğu haberi dikkat çekmekte. Cuma günü ayrıca Çin'de haziran ayı sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımı verileri açıklanacak.
Ayrıca bugün Kanada Merkez Bankası'nın faiz kararı bulunmakta. Banka, bir önceki toplantıda 50 baz puan artışla politika faizini %1,50 seviyesine yükseltmiş ve önümüzdeki toplantıda faiz oranlarını daha da artıracağının sinyalini vermişti.
Bunun yanında, perşembe günü Güney Kore Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek. Banka enflasyonist baskılarla mücadele etmek için son toplantısında faizleri 25 baz puan artırmıştı.

Yurt içinde ise, bugün mayıs ayı inşaat maliyet endeksi, iş gücü istatistikleri ve perşembe günü mayıs ayı sanayi üretim endeksi verisi açıklanacak.

Nisan ayında inşaat maliyet endeksi, aylık %6,12, yıllık ise %106,6 artmıştı. Verideki artışa bakıldığında ağırlıklı olarak emtia fiyatlarındaki artışın etkisi malzeme endeksinde hissedilmeye devam ederken işçilik ücretleri ise görece daha sınırlı artmıştı.
Nisan ayında arındırılmış verilere göre işsizlik oranı %11,2'den %11,3'e yükselirken, arındırılmamış işsizlik oranı ise %11,4'ten %10,6'ya gerilemişti. Arındırılmış verilere göre istihdam nisanda 408 bin kişi artmıştı, söz konusu aylık artış Eylül 2021'den yana görülen en yüksek artış olarak kaydedilmişti. İşsiz sayısı 65 bin kişi artmıştı. Genç nüfus işsizliği ise %20,8'den %20'ye gerilemişti. Mayıs ayında İŞKUR'un yayınladığı açık iş ve işe yerleştirme verilerine baktığımızda ise açık işler tüm sektörlerde artarken (hizmetler ve sanayi sektörlerinde belirgin artışlar görülürken, inşaat sektöründe daha sınırlı artış gözlenmişti, tarım sektöründe ise yataya yakın gerçekleşmişti). İşe yerleştirme verisinde ise inşaat ve tarım sektörleri hariç tüm sektörlerde düşüşler gözlenmekteydi.
Nisan ayında sanayi üretimi aylık bazda yatay seyrederken, yıllık bazda ise beklentilerin üzerinde %10,8 artmıştı. Perakende satış hacmi aylık %2,1, yıllık ise %14,7 artarak iç talepte güçlü seyrin devam ettiğine işaret etmekteydi. Ciro endeksleri ise aylık %6, yıllık %128,8 artmıştı. Mayıs ayında imalat PMI 49,2 ile daralma bölgesindeki seyrini sürdürürken, ihracat tarafında ise tarihsel ortalamaların üzerindeki seyre rağmen, resmi iş günü sayısının az olmasıyla düşüş görülmüştü, elektrik tüketimi ise tarihsel ortalamasına yakın seyretmişti, reel kesim güven endeksi sınırlı gerilerken ve kapasite kullanım oranı ise yatay seyretmişti. Bu açıdan öncü göstergeler sanayi üretiminde mayıs ayında nisan ayına yakın bir seyir görebileceğimize işaret etmekte.

 



ŞİRKET HABERLERİ  
Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket projelerinden İstanbul Hoşdere Emlak Konut Vadi Evleri 1.Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri tasfiye edilmiştir.Global Yatırım Holding (GLYHO, Sınırlı Pozitif): Şirketin 10.11.2021 tarihli duyurusu kapsamında,   dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH"), %80 oranında hissedarı olduğu ortak girişim Global Ports Canary Islands S.L. ("GPCI")'ın, İspanya / Kanarya Adaları'nda yer alan Las Palmas de Gran Canaria kruvaziyer limanının operasyonlarının 40 yıl süre ile işletilmesine yönelik imtiyaz anlaşması hükümlerinde mutabık kaldıklarını şirkete bildirmiştir. Las Palmas de Gran Canaria kruvaziyer limanının portföye eklenmesi ile GPH'in Karayipler, Akdeniz, Güney Atlantik, Asya ve Kuzey Avrupa kruvaziyer bölgelerinde işlettiği ve yönettiği toplam kruvaziyer liman sayısı 22'ye yükselmektedir.Kontrolmatik Teknoloji (KONTR, Sınırlı Pozitif): Şirketin %100 Bağlı ortaklığı Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.'nin Lityum İyon Hücre, Batarya Üretimi ve Enerji depolama tesisi yatırımı 1.Fazı kapsamında başvurulan bölgesel yatırım teşvik belgesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından öncelikli yatırım olarak kabul görmüş ve 5.bölge desteklerinden yararlanmak üzere Şirkete Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir. Yatırım Teşvik Belgesine tabi 1.faz yatırım tutarı 917,1mn TL'dir.Migros (MGROS, Nötr): Üçler Süper Market Gıda San. AŞ'nin İstanbul ilinde bulunan 6 mağazasının kiracılık haklarının ve sabit kıymetlerinin Migros Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.Eczacıbaşı İlaç (ECILC, Nötr): Rerabet Kurulu, Gensenta İlaç'ın sermayesinin %99,96'sını temsil eden hisselerin Eczacıbaşı İlaç tarafından devralınması işlemi için başvuruda bulunulduğunu açıkladı.SEKTÖR HABERLERİ 
 
Mobilya: Halkbank, kredi kartı Paraf üzerinden 5-50 bin TL yapılacak işlemlerde vade ve ek taksit imkanları sunuyor. Konut hareketliliğinin yaşandığı yaz aylarında, yapılan ödeme kolaylığının konut ve mobilya sektörüne olumlu olarak yansıması bekleniyor. (Kaynak: Milliyet)DİĞER ŞİRKET HABERLERİ 
 
Akiş GYO (AKSGY, Sınırlı Pozitif): Şirket Haziran 2022 dönemine ait yarıyıl değerleme raporlarını yayımlamıştır. Buna göre iki önemli varlığı olan Akasya AVM ve Akbatı AVM'nin değerleri sırasıyla 6,47milyar TL ve 2,59milyar TL'ye çıkmıştır. (Akasya AVM'nin Aralık 2021'deki değeri 4,44milyar TL iken, Akbatı AVM'nin Kasım 2021'deki değeri 1,67milyar TL idi) Diğer yandan, diğer önemli aktifler olan Erenköy Apartmanı ve Caddebostan varlıklarının değerleri ise sırasıyla 618,7mn TL ve 217mn TL olarak tespit edilmiştir.Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS): Şirket ile D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık A.Ş. (nesine.com) arasında,  Profesyonel Futbol A Takımı Forma Şort Sponsorluğu ve sözleşme kapsamındaki diğer reklam haklarının kullanılması karşılığında 2022-2023, 2023-2024 sezonları ve artı bir sezon opsiyonlu olarak şekilde, sezon başına 12,5mn TL + KDV  bedel ile anlaşma sağlanmıştır.Manas Enerji (MANAS): Şirket ortaklarından bir kişi sahip olduğu 1,95mn TL nominal hisseyi borsada satış için MKK'ya kaydettirdi. Manas Enerji'nin ödenmiş sermayesi 19,8mn TL seviyesinde bulunuyor. Buna göre MKK'ya kaydettirilen söz konusu hisseler, ödenmiş sermayenin %9,85'ini oluşturuyor.Say Yenilenebilir Enerji (SAYAS): Şirket 01.01.2021 - 31.12.2021 hesap dönemine ait açıklanan finansal tablolarına göre ana ortaklığın 66,4mn TL net dönem karı elde ettiği dikkate alınarak, Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi çerçevesinde mevcut birinci tertip yasal yedek akçe sermayenin %20'sine kadar ayrıldığından birinci tertip yasal yedek akçe olarak 3mn TL ilave ayrılacağını, Şirketin çıkarılmış sermayesinin ise 100mn TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalacak şekilde 25,7mn TL'den 51,5mn TL tutarında (%200 oranında) artırılarak 77,2mn TL'ye çıkarılacağını, bu tutarın dağıtılabilir net dönem karından karşılanacağını açıklamıştır.Ayrıca Şirket, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Ateş Wind Power'a rüzgar türbini ve türbin kulesi aksamları ile ticari mal satışlarından yaklaşık 3,2mn EUR hasılat elde etmeyi beklediğini açıklamıştır. 
FAİZ PİYASALARI



 
Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde yatay seyretti. TCMB cuma günü 112 milyar TL'lik (%14'ten, 14 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı 566 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %2,99 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %2,90-%2,99 bandında hareketin ardından %2,97 seviyesinden günü kapattı.  Yurt içi tahvil piyasasında, cuma günü verim eğrisi genelinde yatay seyir görüldü. Gösterge kağıtların faizlerinin haftalık bazda değişimlerine bakıldığında ise, kısa vadeli tarafta 20 baz puana varan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 140 baz puana varan düşüşler görüldü. 
GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ


Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.




'
18:059.722
Değişim :  0,80% |  77,07
Açılış :  9.716  
Önceki Kapanış :  9.645  
En Düşük
9.668
En Yüksek
9.767
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
BURCE 258,50 246.466.441 % 10,00  
EDIP 23,76 11.400.951 % 10,00  
VAKBN 18,59 2.543.228.297 % 10,00  
SNKRN 40,26 4.902.534 % 10,00  
KENT 1.408,00 21.600.128 % 10,00  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,5557 32,5727 % 0,10  
Euro 34,8638 35,0034 % 0,50  
Sterlin 40,2819 40,4838 % -0,03  
Frank 35,3380 35,5151 % 0,03  
Riyal 8,6208 8,6640 % 0,02  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 27,19 27,22 % 0,66  
Platin 903,10 905,07 % 0,66  
Paladyum 998,68 1.002,33 % 0,66  
Brent Pet. 88,09 88,09 % 0,66  
Altın Ons 2.318,11 2.318,48 % 0,66