Geri Dön
Uzmanpara Ons altın 2.5 ayın dibinden döndü

Ons altın 2.5 ayın dibinden döndü

Altın fiyatlarındaki hareketler dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle ABD’de borç limiti görüşmelerinde prensipte anlaşmaya varılmasının ardından piyasalarda yön değişti. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

Ons altın 2.5 ayın dibinden döndü

Hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi. 

Haberin Devamı

BORÇ LİMİTİNDE UZLAŞI SAĞLANDI 

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler, ABD'de borç limitine yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala prensipte anlaştı.  

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Biden, yazılı açıklamasında, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile prensipte borç limitinde anlaşmaya vardıklarını aktardı. 

ABD’de borç limiti görüşmelerinde prensipte anlaşmaya varılmasıyla birlikte küresel piyasalarda risk iştahı arttı, ABD hisse senetlerinde dikkat çeken yükselişler görüldü. Yatırımcılar güvenli liman altından çıkarak hisse piyasasına yöneldi. 

ONS ALTIN DÜN DÜŞTÜ 

Geçtiğimiz güne 1944 dolardan başlayan ons altın 1940 dolara kadar gerileyerek günü bu seviyeden kapattı. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN DÜN 1260 LİRAYI TEST ETTİ 

Dün 1250 liradan açılan gram altın 1260 liraya kadar yükseldikten sonra 1255 liradan kapandı. 

ONS ALTIN 2.5 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ 

Haftanın ikinci işlem gününe 1942 dolardan başlayan ons altın 1932 dolara kadar gerileyerek 2.5 ayın en düşük seviyesini test etti. Ons altın şu dakikalarda yükseliş göstererek 1956 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde en yüksek 1962 dolar seviyesi test edildi. 

GRAM ALTIN BUGÜN YÜKSELİYOR

Güne 1255 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1282 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1239 lira, en yüksek ise 1287 lira seviyeleri görüldü.