Geri Dön
Uzmanpara Gram altında rekor üstüne rekor

Gram altında rekor üstüne rekor

Yeni haftada gram altındaki rekor serisi dikkat çekiyor. Dün 1480 liraya kadar yükselen gram altın bugün yeni zirvesini test etti. İşte detaylar...

Gram altında rekor üstüne rekor

Yurt içi piyasalarda altın yatırımcıları fiyatlardaki değişimi merakla takip ediyor. Bu hafta genelinde gram altında yaşanan sert artış dikkat çekti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

14 Haziran tarihinde gerçekleşecek ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde ons altın sakin bir seyir izlerken, gram altın döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketin etkisiyle birlikte rekor seviyeleri test ediyor. 

MERKEZ BANKASI’NA İLK KEZ KADIN BAŞKAN 

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atanırken, Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na getirildi. 

Yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan oldu. 

GRAM ALTIN DÜN 1480 LİRAYI GÖRDÜ 

Geçtiğimiz güne 1450 liradan başlayan gram altın 1480 lirayı görerek rekor kırmıştı. Gram altın günü 1460 liradan kapattı. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN BUGÜN YENİ ZİRVEYİ TEST ETTİ 

Haftanın son işlem gününe 1460 liradan başlayan gram altın 1494 liraya yükselerek yeni rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1475 liradan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 1459 lira seviyesi test edildi. 

ONS ALTINDA SON DURUM NE? 

Cuma gününe 1965 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 1964 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1956 dolar, en yüksek ise 1966 dolar seviyeleri görüldü.