Geri Dön
Uzmanpara Gram altında yeni rekor!

Gram altında yeni rekor!

Son 1 haftalık zaman içerisinde 1300 lira seviyesini aşan gram altın bugün itibarıyla yeni bir rekora imza attı. Gram altında önemli bir eşik daha aşıldı. İşte detaylar...

Gram altında yeni rekor!

Altın fiyatları her geçen gün yeni rekorlara sahne oluyor. Döviz kurlarındaki hareketlerin etkisiyle gram altın her gün yeni bir rekor kırmaya devam ediyor. Ons altın fiyatı ise bu hafta daha sakin bir seyir izliyor.

Haberin Devamı

ONS ALTINDA SON DURUM

Bugüne 1962 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 1961 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1955 dolar, en yüksek ise 1970 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTINDA TARİHİ REKOR

Haftaya 1315 liradan başlayan gram altın son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Dün 1368 liraya kadar yükselen gram altın rekor kırmıştı. Bugün 1361 liradan açılan gram altın 1469 lirayı test ederek tüm zamanların zirvesini gördü. Gram altın şu dakikalarda 1461 liradan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 1360 lira seviyesi görüldü.

FED'İN FAİZİ PAS GEÇMESİ, ECB'NİN ARTIRMASI BEKLENİYOR

Öte yandan ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) geçen haftaya kadar 14 Haziran'daki toplantısında politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyordu. Ancak Fed yetkililerinden gelen açıklamalar beklentilerde değişime yol açtı.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise Fed'in yaklaşan haziran toplantısında faiz artırımına gitmemesi gerektiğini belirtti. Faiz artırımında bir toplantının atlanabileceğini düşündüğünü aktaran Harker, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini kaydetti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Philip Jefferson da Fed'in bir toplantıda faiz oranını sabit tutma kararının para politikası sıkılaşmasını sonlandırdığı anlamına gelmemesi gerektiğini belirtti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise faiz artışlarından sonra para politikasının daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ise yüzde 90 ihtimalle gelecek hafta 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, yılın geri kalanında toplamda 50 baz puan faiz artıracağı ve bu yıl faiz indirimi yapmayacağı tahmin ediliyor.