Geri Dön
Uzmanpara Dolarda son durum ne?

Dolarda son durum ne?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 18.81’in üzerinde başladı.

Dolarda son durum ne?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı dün saat 22.00’de açıklandı. Fed politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4.75 seviyesine çıkardı. Fed aralık ayındaki toplantısında politika faizini 50 baz puan artırmıştı. Böylelikle Fed faiz artırım hızında yavaşlama eğilimini sürdürmüş oldu. 

Haberin Devamı

KARAR METNİNDE DİKKAT ÇEKEN ENFLASYON MESAJI 

Fed kararı sonrası yayınlanan metinde önceki metinden farklı olarak enflasyonun kısmen gevşediği ancak hala yüksek kalmaya devam ettiği belirtildi. Bu görüş Fed yetkililerinin enflasyonda zirvenin görüldüğüne inandığı sinyalini veriyor. 

POWELL’DAN FAİZ AÇIKLAMASI 

Fed Başkanı Jerome Powell ise bu yıl faiz indirimine gidilmesinin uygun olmadığını açıklarken, faiz artırımı için hala bir alan olduğunu söyledi. Powell, "Faizin nereye kadar yükselmesi gerektiğine karar vermedik. Şu an ile mart ayı arasındaki verilere bakacağız. Mart toplantısında faiz artırım patikası konusunda değerlendirmelerimizi güncelleyeceğiz" dedi. 

KRİTİK GELİŞME SONRASI DOLAR ENDEKSİNDE SERT DÜŞÜŞ 

Haberin Devamı

Fed faiz kararı öncesinde 101.800’lü seviyelerden işlem gören dolar endeksi 101.036’ya kadar geriledi. Bugün endeks 100.820’ye kadar düştükten sonra şu dakikalarda 101.342’den işlem görüyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD 10 yıllık tahvil faizi karar öncesi yüzde 3.474 seviyesinde hareket ederken, dün yüzde 3.387’ye kadar geriledi. Tahvil faizi bugün yüzde 3.364 seviyesinden işlem görüyor. 

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 18.81’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.78, en yüksek ise 18.82 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 20.62 lira ile geriliyor.