Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları çarşamba günü açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası hareketlendi. Yurt içinde ise gram altın yatırımcıları fiyatlardaki değişimi merakla takip ediyor. Peki haftanın son işlem gününde altın piyasasında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların gözü kulağı çarşamba günü açıklanan Fed faiz kararındaydı. Fed piyasa beklentileri dahilinde politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3.25 seviyesine çıkardı. Böylelikle son 3 toplantısında da 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitmiş oldu.   

Haberin Devamı

FED KARARI SONRASI ALTINDA SERT HAREKET 

Kritik karar sonrası ise çarşamba günü altın fiyatları hareketlendi. Fed’in üst üste sert faiz artırımına gitmesiyle birlikte altın fiyatlarında baskı arttı. Kararın açıklanmasından önce 1664 dolardan işlem gören ons altın ilk tepki olarak 1653 doları görerek günlük bazda en düşük seviyeyi test etti. Ardından yükselişe geçen ons altın günü 1673 dolardan kapattı.  

75 VE 50 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR 

Faiz kararı sonrası metinde Fed yetkilileri yıl sonu faiz tahminini yüzde 4.4 olarak açıkladı. Öte yandan bazı kurumlar ise kasım ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda 75 ile 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapılabileceğini belirtiyor. Fed’in yıl sonuna kadar faiz artışlarına devam etmesi altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırabilir. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN HAFTAYI DÜŞÜŞLE KAPATMAYA HAZIRLANIYOR 

Geçtiğimiz güne 1673 dolardan başlayan ons altın 1655 dolara kadar geriledikten sonra 1671 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftanın son işlem gününe 1671 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1644 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1641 dolar, en yüksek ise 1675 dolar seviyeleri görüldü. Bugün gösterdiği hareketle birlikte ons altın haftayı düşüşle kapatmaya yöneldi. 

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU? 

Yurt içinde ise gram altın fiyatındaki hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz güne 986 liradan başlayan gram altın 977 liraya kadar geriledikten sonra 984 liradan kapandı. 

Bugüne 985 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 973 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 971 lira, en yüksek ise 989 lira seviyeleri görüldü.