Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları zirveden döndü

Altın fiyatları zirveden döndü

Altın fiyatları yeni haftada rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini test ederken, ons altın ise 9 ayın zirvesini görmüştü. Ancak bugün altın fiyatları zirve seviyelerden döndü. İşte detaylar...

Altın fiyatları zirveden döndü

ABD’den gelen ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin sinyaller piyasalarda yönü tayin etmeye devam ediyor.  

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen zayıf ekonomik veriler bir resesyona işaret ederken, Fed’in faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentisini kuvvetlendirmişti. Piyasalar Fed’in ekonomiyi resesyona sokmamak için daha düşük bir hızda faiz artırımına gideceğini fiyatlıyor. 

PİYASALARIN GÖZÜ 1 ŞUBAT’A KİLİTLENDİ 

Para ve emtia piyasalarında gözler 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Fed faiz kararında olacak. Fed son toplantısında politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4.50 seviyesine çıkarmıştı. Fed’in 1 Şubat’taki toplantısında politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

ONS ALTIN 9 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

Geçtiğimiz güne 1931 dolardan başlayan ons altın 1942 dolara kadar yükselerek 9 ayın zirvesini test etti. Ons altın en son 22 Nisan 2022 tarihinde 1955 doları görmüştü. Ons altın günü 1937 dolardan kapattı.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1937 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1926 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1919 dolar, en yüksek ise 1939 dolar seviyesi görüldü. 

GRAM ALTIN TARİHİ REKOR SEVİYEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Dün 1168 liradan açılan gram altın 1174 lirayı test ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın günü 1171 liradan kapattı. 

Haftanın üçüncü işlem gününe 1171 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1165 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1161 lira, en yüksek ise 1173 lira seviyesi test edildi.