Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Geçtiğimiz hafta sert düşüş gösteren altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekmişti. Bu hafta ise ABD’de borçlanma limiti müzakerelerinin sonuçlanması ile piyasalar rahat nefes aldı. İşte yeni haftada altın fiyatlarında son durum.

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasaların gözü kulağı ABD borç limiti görüşmelerindeydi. ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi. 

Haberin Devamı

ABD’DE BORÇ LİMİTİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI 

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler, ABD'de borç limitine yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala prensipte anlaştı. 

Biden, yazılı açıklamasında, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile prensipte borç limiti anlaşmasına vardıklarını aktardı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD hazinesinin borcunu ödeyemeyeceğine yönelik riskler böylece sonlanmış oldu. Haftalardır üzerinde konuşulan kritik gelişmenin sonuca ulaşmasıyla birlikte piyasalar rahat bir nefes aldı.

ONS ALTIN CUMA GÜNÜ 2 AYIN DİBİNİ GÖRDÜ 

Öte yandan altın fiyatları geçtiğimiz haftayı sert düşüşle tamamladı. Ons altın cuma günü 1936 doları görerek 2 ayın dibini test etti. Ons altın haftalık bazda yüzde 1.5 oranında değer kaybetti. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN DA GERİLEDİ 

Ons altındaki düşüşe bağlı olarak gram altın fiyatı da geçtiğimiz haftayı düşüşle tamamladı. Cuma günü gram altın 1242 liraya kadar geriledikten sonra 1249 liradan kapandı. Haftalık bazda gram altın yatırımcısına yüzde 0.8 oranında kaybettirdi. 

ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTADA NASIL SEYREDİYOR? 

Yeni haftanın ilk işlem gününe 1944 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif yükselerek 1947 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1940 dolar, en yüksek ise 1949 dolar seviyeleri görüldü. 

Pazartesi gününe 1250 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1257 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1245 lira, en yüksek ise 1260 lira seviyeleri test edildi. 

ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT 

Analistler bugün ons altın için destek seviyesi olarak 1938 doları işaret ediyor. Buranın aşağı yönde kırılması halinde ise 1929 dolarak kadar geri çekilme bekleniyor.  Altın için bugün direnç noktaları ise 1947 ve 1958 dolarda.