Geri Dön
Uzmanpara Kripto paralar yönünü yukarı çevirdi

Kripto paralar yönünü yukarı çevirdi

Kripto para birimlerinde geçtiğimiz gün ABD piyasalarının açılmasının ardından yükseliş hız kazandı. Yeni günde de Bitcoin öncülüğünde piyasa toparlanma gösteriyor. Peki kripto paralarda son durum ne? İşte detaylar...

Kripto paralar yönünü yukarı çevirdi

Son dönemde özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) agresif faiz artırımlarına devam etmesinin ektisiyle riskli varlıklarda düşüş hızlanmıştı. Hisse piyasaları ve kripto para birimlerinde büyük kayıplar görülürken, yatırımcılar piyasalardaki değişimleri dikkatle takip ediyordu. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde ABD’den gelen kritik veri sonrası piyasalarda yön değişti. 

Haberin Devamı

İŞTE KRİPTO PARALARI YÜKSELTEN GELİŞME 

ABD’de imalat PMI verilerinin beklentilerin altında kalması Fed’in agresif faiz artırımı konusundaki tutumunun yumuşayacağı beklentilerini ortaya koydu. Fed enflasyonla mücadele ederken agresif sıkılaştırma adımlarını hızlandırdı, bu durum resesyon ihtimalini kuvvetlendiriyor. 

Ekonomik verilerin zayıflama göstermesi ise Fed’in para politikası üzerinde önemli rol oynuyor. Ekonominin resesyona girmemesi için Fed’in agresif sıkılaştırma adımlarını sürdürmeyeceği beklentileri piyasalarda fiyatlamaları etkiledi. 

Fed'in kasım ayında bir faiz artırımı daha yaptıktan sonra faiz artırımlarına ara vererek verileri izlemeye yöneleceği yönündeki beklentilerin ön plana çıkmaya başlamasının ardından hisse piyasaları ve kripto paralarda toparlanma görüldü.  

Haberin Devamı

DOLAR ENDEKSİNDE SERT DÜŞÜŞ 

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 114’lü seviyeleri aşarak 20 yılın rekorunu kıran dolar endeksi bu tarihten sonra düşüşe geçmişti. Dün dolar endeksinin 111’li seviyelerin altına inmesi kripto paraların yükselişinde etkili oldu. 

BITCOIN, 20 BİN DOLARI AŞTI

Geçtiğimiz güne 19 bin doların üzerinde başlayan Bitcoin, akşamüzerine doğru toparlanma göstererek 19 bin 719 dolara kadar yükseldi. Lider coin bugün de artışını sürdürerek 20 bin 152 dolara kadar çıktı. Böylelikle Bitcoin, 20 bin dolar olan kritik seviyeyi aşmış oldu. 

ETHEREUM DA TOPARLANIYOR 

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum fiyatı ise geçtiğimiz gün yüzde 3’ün üzerinde primli seyretti. Dün bin 329 dolara kadar yükselen Ethereum bugün bin 359 doları gördü.  

TOPLAM SERMAYE DEĞERİ 900 MİLYAR DOLARI AŞTI 

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde gerçekleşen alımların etkisiyle birlikte kripto paraların genelinde pozitif hava hakim. Dün 900 milyar dolar düzeyini aşan dijital varlıkların toplam sermaye değeri bugün 926 milyar dolar seviyesine kadar çıktı.