Geri Dön
Uzmanpara 'Faiz artışları büyümeyi yavaşlatacak'

'Faiz artışları büyümeyi yavaşlatacak'

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu, ancak faiz artışlarının büyümeyi yavaşlatacağını söyledi. Powell, "Yumuşak iniş mümkün ama zorlu olacak" dedi.

'Faiz artışları büyümeyi yavaşlatacak'

Fed Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Portekiz'de düzenlenen "2022'de Merkez Bankacılığı" adlı panelde konuştu.

Haberin Devamı

Powell konuşmasında faiz artışlarının büyümeyi yavaşlatacağını, büyümenin pozitif kalmasını umduklarını söyledi. Powell, "Ekonomide yumuşak iniş mümkün ancak zorlu olacak" dedi. Powell resesyona neden olmadan faiz artırmayı hedeflediklerini ve bunu başaracaklarına inandıklarını belirtti.

BloombergHT'de yer alan habere göre ECB Başkanı Lagarde düşük enflasyon ortamına geri dönülmeyeceğini belirtirken, enerjinin enflasyondaki yükselişte büyük etkisi olduğunu söyledi.

Bailey ise enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ve enflasyonda kalıcı bir yükseliş olursa daha güçlü tepki vereceklerini ifade etti. Bailey gelecek ay 50 baz puanlık faiz artış ihtimalini dışlamadı ve "Daha fazlasını yapmamız gereken koşullar olabilir" dedi.

Haberin Devamı

3 büyük merkez bankasının başkanı küresel çapta bir sorun haline gelen enflasyonu düşürmeye çabalıyor.