Geri Dön
Uzmanpara 'Enflasyonu aşağı getirecek süreç başladı'

'Enflasyonu aşağı getirecek süreç başladı'

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell enflasyonu aşağı getirecek sürecin başladığını ancak yüzde 2 hedefine geri dönülmesinin uzun bir süreç olmasını beklediğini söyledi.

'Enflasyonu aşağı getirecek süreç başladı'

Washington Ekonomi Kulübü'nde konuşan Powell ekonomik verilerin iş birliği yapmamaları halinde Fed'in faizleri piyasanın beklediğinden daha fazla artırabileceği uyarısında da bulundu.

Haberin Devamı

"Dezenflasyon süreci, enflasyonu aşağı getirecek süreç başladı. Süreç öncelikle ekonominin dörtte birini oluşturan imalat sektöründe başladı" diye konuşan Powell, "Ancak önümüzde gidilecek uzun bir yol var. Sürecin daha çok erken aşamalarındayız" dedi.

Powell ocak ayı tarım dışı istihdam raporu FOMC toplantısından önce gelseydi kararlarının etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki bir soruya "Biz maalesef oyunu öyle oynamıyoruz" yanıtını verdi.

Powell verinin enflasyonun Fed'in beklediğinden daha yüksek seyrettiğini göstermesi halinde bunun daha yüksek faizler anlamına geleceğini vurguladı.

"Gerçek şu ki verilere yanıt vermemiz gerekli" diye konuşan Powell, "Eğer güçlü istihdam piyasası raporları veya daha yüksek enflasyon raporları almaya devam edersek daha fazla şey yapmamız ve faizleri fiyatlanandan daha fazla artırmamız gerekir" dedi.