Geri Dön
Uzmanpara İşte dolarda son durum

İşte dolarda son durum

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 20.09’un üzerinde başladı.

İşte dolarda son durum

Hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden, borç limiti konusunda Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi. 

Haberin Devamı

BORÇ LİMİTİNDE UZLAŞI SAĞLANDI 

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler, ABD'de borç limitine yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala prensipte anlaştı.  

Biden, yazılı açıklamasında, Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile prensipte borç limitinde anlaşmaya vardıklarını aktardı. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de borç limiti görüşmelerinde prensipte anlaşmaya varılmasıyla birlikte küresel piyasalarda risk iştahı arttı, ABD hisse senetlerinde dikkat çeken yükselişler görüldü.  

DOLAR ENDEKSİ 2.5 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi 104.534’e kadar yükselerek 2.5 ayın zirvesini test etti. Endeks zirve seviyeyi gördükten sonra düşüşe geçerek şu dakikalarda 104.098 seviyesinde hareket ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise bugün aşağı yönlü bir seyir izleyerek yüzde 3.742 seviyesinden işlem görüyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 20.09’un üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 20.41 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 19.84, en yüksek ise 20.42 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 22.02 lira ile primli seyrediyor.