Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Haftanın son işlem gününde gram altın ve ons altında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın yatırımcısının gözü kulağı ABD’den gelen ekonomik verilerde olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ons altın 3 ayın zirvesini görürken, gram altın ise tüm zamanların rekoru olan 1068 liraya kadar yükselmişti. Ancak geçtiğimiz hafta ortasından itibaren altın piyasasında baskı artmıştı.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Yeni haftaya da düşüşle başlayan altın fiyatlarında yön ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kasım ayında gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yayınlamasıyla değişti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yayınlanan tutanaklarında üyelerin çoğu faiz artırımlarının yakın zamanda yavaşlatılması gerektiğini söyledi.

"1-2 Kasım toplantısında katılımcıların önemli çoğunluğu faiz artırım hızında bir yavaşlatmanın yakında uygun olmasının muhtemel olduğunu değerlendirdi" ifadelerinin yer aldığı tutanaklarda "Katılımcılar daha yavaş bir hızla faiz artırımının FOMC'ye hedeflerine doğru ilerlemeleri değerlendirmek için daha iyi imkan vereceğini öngördü" denildi.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Ons altın yeni günde 1749 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1746 dolar, en yüksek ise 1761 dolar seviyeleri test edildi.

Haftanın son gününde ise gram altın 1047 liradan işlem görüyor.