Geri Dön
Uzmanpara Petrol fiyatları ne kadar oldu?

Petrol fiyatları ne kadar oldu?

ABD'de API'nin ardından DoE'nin de petrol stoklarında düşüş olduğunu açıklaması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarına destek veriyor.

Petrol fiyatları ne kadar oldu?

Rusya'nın petrol üretimini yavaş yavaş artırmakta olduğuna ve 2025 yılına kadar üretimin artmaya devam edeceğine ilişkin dün yayınlanan raporun etkisiyle gerileyen fiyatlar ABD'nin ham petrol stoklarındaki güçlü düşüşün ardından yönü yukarı çevirdi.

Haberin Devamı

NYMEX'de bu sabah eylül vadeli Batı Teksas petrolü düne göre 6 cent artışla 88,17 dolar seviyesinden işlem görüyor. Fiyat erken saatlerde 87,32 dolar seviyesini gördü.  

ICE'de ekim vadeli Brent petrolde fiyat 93,05 dolara kadar geriledikten sonra düne göre 5 cent artışla 93,74 dolar seviyesinde.  

Analistler Batı Teksas petrolünde güçlü destek seviyesinin 85,73 dolar olduğunu, buranın kırılması halinde 83,50 dolar/varil seviyesinin test edileceğini vurguluyor. Yukarı hareketin devam edebilmesi için 89,34 ve 90,72 dolar dirençlerinin geçilmesi gerekiyor.  

Brent petrol için bugün direnç noktası 94,90 dolar, buranın aşılması halinde 97,75 dolar seviyesi hedeflenebilir. Bugün için destek ise 91,90 dolar seviyesinde. Buranın kırılması halinde 90 dolar/varilin test edilmesi bekleniyor.