Geri Dön
Uzmanpara İşte dolar ve euroda son durum

İşte dolar ve euroda son durum

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 13.56 liradan başladı.

İşte dolar ve euroda son durum

Para ve emtia piyasalarının merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı dün açıklandı. Fed politika faizini piyasa beklentisi dahilinde yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Fed’in politika metninde faiz artışına yakında başlamanın uygun olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell piyasalara kritik mesajlar verdi. Powell, “Enflasyonun yıl içerisinde yumuşamasını bekliyoruz” dedi. Ayrıca Powell, mart ayından itibaren faiz artışına gidileceğini kaydetti.

Fed Başkanı Powell’ın şahin mesajları sonrası dolar endeksinde yukarı yönlü hareketler görüldü. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi bugün 97.260 seviyesine kadar yükseldi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri geçtiğimiz gün 1.88 seviyesine kadar yükseldi. Tahvil faizleri bugün 1.83 seviyesinde bulunuyor.

DOLAR/TL PRİMLİ SEYREDİYOR

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 13.56 liradan başladı. Kur şu dakikalarda yükseliş kaydederek 13.62 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 13.55 lira, en yüksek ise 13.64 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 15.19 lira ile düşüş kaydediyor.