Geri Dön
Uzmanpara Çin'de enflasyon 2 yılın zirvesinde

Çin'de enflasyon 2 yılın zirvesinde

Çin'de enflasyon 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin'de enflasyon 2 yılın zirvesinde

Çin'in tüketici enflasyonu esas olarak artan domuz eti fiyatları nedeniyle temmuz ayında iki yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, zayıf tüketici talebi genel fiyat baskılarını kontrol altında tuttu.

Haberin Devamı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre tüketici fiyat endeksi geçen ay yüzde 2,7 artarken, domuz eti fiyatları yüzde 20,2 yükseldi. Ekonomistlerin tahmini ise ülkede yıllık enflasyonun yüzde 2,7 olması yönündeydi.

BloombergHT'de yer alan habere göre üretici fiyatları enflasyonu ise emtia fiyatlarının zayıflamasıyla haziran ayındaki yüzde 6,1'den temmuz ayında yüzde 4,2'ye geriledi.

Diğer büyük ekonomilerden farklı olarak daha sıkı Covid-19 önlemlerinin uygulanması nedeniyle tüketici ve işletme harcamalarının engellediği ortam ülkede tüketici enflasyonunun bu yıl nispeten düşük kalmasına neden olmuştu.

Salgınla ilgili gelişmeler, küresel düzeydeki olumsuz faktörler ve devam eden emlak krizi Çin'in ekonomik toparlanmasını kırılgan hale getirmiş, sanayide aktivite geçen ay beklenmedik bir şekilde daralmıştı.