***ATSYH*** ATLANTİS YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

14.06.2017 17:20
***ATSYH*** ATLANTİS YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim


***ATSYH*** ATLANTİS YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )

Özet Bilgi 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU 14.06.2017 SAAT 14:30'DA ŞİRKET MERKEZİNDE YAPILMIŞTIR.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2016
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2016
Karar Tarihi 11.05.2017
Genel Kurul Tarihi 14.06.2017
Genel Kurul Saati 14:30
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 13.06.2017
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe BAKIRKÖY
Adres Basınköy Mah. Florya Cad. No:5 A-Blok D:9 Bakırköy, İstanbul

Gündem Maddeleri
1 - Açılış, Toplantı Başkanlığı'nın seçimi.
2 - Toplantı tutanağının imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi.
3 - 01.01.2016–31.12.2016 hesap dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve bağımsız denetim kuruluşu görüşü ve raporunun ve 2016 yılına ait mali tabloların ayrı ayrı okunması, görüşülmesi, Genel Kurul'un onayına sunulması.
4 - Sermayenin yarısından fazlasının karşılıksız kalması nedeniyle TTK 376/1 uyarınca yönetim kurulunun zararın sebebi ve mali bünyenin iyileştirilmesi için uygun gördüğü iyileştirici önlemlerin genel kurula sunulması, müzakere edilmesi ve değerlendirilmesi.
5 - Dönem içinde istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine Yönetim Kurulu tarafından yapılan seçimlerin Genel Kurul'un onayına sunulması.
6 - Dönem içinde görev alan Yönetim Kurulu Üyelerinin, şirketin 2016 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmeleri.
7 - Yönetim Kurulu'nun 2016 yılı hesap dönemi kar dağıtımı hakkındaki önerisinin Genel Kurul'un onayına sunulması.
8 - Yönetim Kurulu tarafından yapılan bağımsız denetim kuruluşunun seçiminin Genel Kurul tarafından görüşülerek onaylanması.
9 - Şirketin üçüncü kişiler lehine vermiş olduğu Teminat, Rehin ve İpotekler (TRİ) ve Kefaletler ile elde etmiş olduğu gelir ve menfaatler hususunda Şirket ortaklarının bilgilendirilmesi.
10 - SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri 1.3.10 madde kapsamında, 2016 yılında yapılan bağışların ortakların bilgisine sunulması ve genel kurulun 2017 yılında yapılacak bağışlar konusunda yönetim kuruluna yetki vermesi.
11 - Yönetim Kurulu üye seçiminin yapılması ve görev süresinin belirlenmesi.
12 - Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hususunda genel kurulun bilgilendirilmesi.
13 - Yönetim Kurulu Üyeleri'nin huzur hakkı ve ücretinin tespiti.
14 - Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin, üst düzey yöneticilerinin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli nitelikte işlem yapması ve/veya Şirketin veya bağlı ortaklıkların işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması veya aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri (1.3.6) çerçevesinde yıl içinde yapılan söz konusu işlemler hakkında genel kurula bilgi verilmesi.
15 - Yönetim Kurulu Üyelerine, Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri, Şirketin konusuna giren işleri, bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nev'i işleri yapan şirketlerde ortak olabilmeleri hususunda, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri gereğince izin verilmesi.
16 - Dilek ve öneriler, kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım

Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 ATSYH BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 2016 OLAĞAN.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 2 ATSYH YKK DAVET 2016 OLAĞAN VE A GRUBU ÖZEL.pdf - İlan Metni
EK: 3 BDK GÖRÜŞ.pdf - Denetim Kurulu Raporu


Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Genel Kurul Sonuçları 1- TTK ve SPK çerçevesinde 01.01.2016–31.12.2016 hesap dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve eki olarak hazırlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu, Bağımsız Denetim Raporu ve Görüşü ile bağımsız denetimden geçmiş Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na (TMS/TFRS) uyumlu olarak hazırlanan konsolide mali tablolar ve Vergi Usul Kanunu'na uygun olarak hazırlanan 2016 yılına ait yasal mali tabloların ayrı ayrı okunacağı ve Genel Kurulun onayına sunulacağı belirtildi. Toplantı başkanı, mali tablolar ve raporlar yasal süreler içerisinde KAP'ta ve Şirket internet sitesinde (www.atlantisholding.com.tr) yayınlandığı ve birer nüshası katılanlara sunulduğu için ayrıca okunmamasını, okunmuş sayılmasını önerdi, öneri kabul edildi. Mali tablolar ve raporlar müzakereye açıldı ve Genel Kurulun onayına sunuldu. Yapılan oylamada mali tablolar ve raporlar oy birliği ile kabul edildi.
2- Şirketin sermayesinin % 57.40'ı karşılıksız kalmış ve TTK madde 376 (1) kapsamında yönetim kurulumuz genel kurulumuzu toplantıya çağırmaya ve uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunmaya karar vermiştir. Bağlı ortaklığı Or-Na Tarım'ın geçmiş yıl zararları nedeniyle özvarlıkları ödenmiş sermayesinin altına inmiş ve şirket sermayesinin % 57.40'ı karşılıksız kalmıştır. 31.12.2016 tarihi itibariyle özkaynakları, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği"ne (tebliğ) göre düzenlenen konsolide finansal tablolarında 4,0 milyon TL'dir. Bununla birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlşkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazırlanan yıllık finansal durum tablosunda (bilanço) sermaye ve kanuni yedek akçeler toplamının yarısından fazlasını kaybetmesine rağmen Türk Ticaret Kanunu 376'ncı madde hükümleri uyarınca borca batık olmadığı görülmüştür. Şirketimizin zararı, %100 konsolidasyona tabi tuttuğu bağlı ortaklığı Or-Na Tarım'ın zarar etmesi nedeniyle artmıştır. Mevcut yönetim kurulu önceki dönemlerden kaynaklanan bu zararları kontrol altına almış ve faaliyet zararının büyümesinin önüne geçmiştir. . Or-Na Tarım'ın 23.05.2017 tarihinde yapılan 2016 yılı olağan genel kurul toplantısında, Or-Na Tarım'ın mevcut sermayesi ile faaliyetine devam etmesine karar verilmiştir. Ekim 2016'da %50,20 payı alınarak konsolide edilen Naviga Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'nin karlı bir yapıda olması Şirketimizin bilançosunu olumlu etkileyecektir. Yönetim Kurulumuzun 22.12.2016 tarihinde almış olduğu tahsisli sermaye artırımı işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Şirketimizin sermaye yeterliliği %50'nin üzerine çıkacak ve TTK madde 376 (1) kapsamından çıkacaktır.
3- 30.06.2016 tarihli olağan genel kuruldan sonra istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine yönetim kurulu tarafından yapılan seçimler onaylanacaktır. 22.08.2016 tarihinde yönetim kurulu başkanı Necdet Deniz ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Mert Gülşen istifa etmiş, yerlerine Masum Çevik başkan ve İrfan Yazıcı üye olarak atanmıştır. 17.10.2016 tarihinde bağımsız yönetim kurulu üyeleri Sami Okutan ve Müslim Sakal istifa etmiş, yerlerine Engin Sevinç ve Hayri Sinan Dağistanlı atanmıştır. 23.12.2016 tarihinde yönetim kurulu üyesi Ayşegül Kayışcı istifa etmiş, yerine Tanju Karadağ atanmıştır. Yönetim kurulu tarafından seçilen üyeler mevcut yönetim kurulunun görev süresinin bitimine kadar görev yapmak ve yapılacak ilk genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmak üzere Türk Ticaret Kanunu'nun 363. Maddesi uyarınca atanmışlardır. Yönetim Kurulu'na seçilen üyeler T.T.K. 363. madde uyarınca genel kurul onayına sunuldu ve yönetim kurulu üyelikleri yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.
4- 2016 yılı içinde görev alan yönetim kurulu üyelerinin ibrasına geçildi. Genel kurul dönem içinde görev alan yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgilendirildi. Dönem içinde görev alıp daha sonra istifa eden üyeler ile, Yönetim Kurulu tarafından seçilmiş olup da genel kurul tarafından yönetim kurulu üyelikleri onaylanan üyelerin de görev aldıkları süreler için ibra edileceği açıklandı. Oylamaya geçildi. Yönetim kurulu üyelerinin her biri kendi ibralarında sahibi oldukları paylardan doğan oy haklarını kullanmayarak, kendi ibralarında oylamaya iştirak etmeksizin, toplantıya katılan diğer ortakların kabul oyları ve oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildiler.
5- Yönetim Kurulu'nun 2016 hesap dönemi kar dağıtımı hakkındaki önerisi Genel Kurul'un onayına sunuldu. Türk Ticaret Kanunu ve SPK'nın II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasalarında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" hükümleri çerçevesinde Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na (TMS/TFRS) uyumlu olarak hazırlanan ve Ulusal Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından bağımsız denetimi yapılan 01.01.2016-31.12.2016 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarına göre azınlık payları hariç 259.893,00-TL Net Dönem Zararı ve T.T.K. ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (yasal kayıtlar) göre düzenlenen finansal tablolarına göre 246.130,89-TL. Ticari Bilanço Zararı oluştuğu ve dağıtılacak kar olmadığı, zarar olduğu için kar payı dağıtılmamasına oy birliği ile karar verildi.
6- Yönetim Kurulu kararı ile 13.04.2017 tarih ve 2017/16 sayılı kararı ile 2017 yılı hesap dönemine ait mali tabloların bağımsız denetimini yapmak üzere atanan MGI Bağımsız Denetim Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin ataması oy birliği ile kabul edildi.
7- Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 Sayılı Tebliği'nin 12'nci maddesi 4'üncü fıkrası uyarınca üçüncü kişiler lehine verilen Teminat, Rehin ve İpotekler (TRİ) ve Kefaletler ile elde edilen gelir ve menfaatler hususunda Genel Kurul bilgilendirildi.
8- SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri 1.3.10 ve SPK II-19.1 Kar Payı Tebliği madde 6 kapsamında, Şirketin Bağış ve Yardım Politikası doğrultusunda dönem içinde yapılan tüm bağış ve yardımların tutarı ve yararlanıcıları ile politika değişiklikleri hakkında genel kurul bilgilendirildi. 2016 yılında hiç bağış yapılmadığı ve politika değişikliği olmadığı açıklandı. 2017 yılında yapılacak bağış ve yardım konusunda yönetim kuruluna yıllık toplam 10.000 - TL bağış ve yardım yapma yetkisi oy birliği ile verildi.
9- Mevcut yönetim kurulu üyeleri istifalarını genel kurula sundu. Genel kurul tüm istifaları kabul etti. Yönetim Kurulu üye seçiminin yapılması ve görev süresinin belirlenmesi için görüşmelere geçildi. Yönetim kurulu üye seçimi için aday olanların adaylıklarını beyan etmeleri istendi. Genel kurul toplantısından önce saat 14:00'da yapılan Atlantis Yatırım Holding A.Ş. (A) Grubu İmtiyazlı Pay Sahipleri Özel Kurul Toplantısında görüşülerek Genel Kurula yönetim kurulu üye adayı olarak önerilen ve toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden T.C. Uyruklu, xxx T.C. Kimlik No'lu Tanju Karadağ, toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden T.C. Uyruklu, xxx T.C. Kimlik No'lu Necdet Deniz ve toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden T.C. Uyruklu xxx T.C. Kimlik No'lu İrfan Gürleyen, ile genel kurul pay sahipleri tarafından aday gösterilen, toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden T.C. Uyruklu, xxx T.C. Kimlik No'lu Ahmet Mert Gülşen, toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden ve yazılı bağımsızlık beyanı veren T.C. Uyruklu, xxx T.C. Kimlik No'lu Türkan Gülin İskipci ile toplantıda hazır bulunan ve sözlü olarak aday olduğunu beyan eden ve yazılı bağımsızlık beyanı veren T.C. Uyruklu, xxx T.C. Kimlik No'lu Ahmet Bulanık yönetim kuruluna aday gösterildi. Başka aday olmadığı görüldüğünden oylamaya geçildi. Yapılan oylamada tüm adaylar oy birliği ile yönetim kuruluna 3 yıl süre ile görev yapmak üzere seçildiler.
10- SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri 4.6.2 uyarınca Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" kapsamında yapılan ödemeler hakkında Genel Kurula bilgi verilmiştir.
11- Yönetim Kurulu Üyeleri'nin huzur hakkı ve ücretinin tespiti maddesi görüşüldü. Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine aylık net 1.000-TL ücret ödenmesine, diğer üyelere her hangi bir ücret ödenmemesine oy birliği ile karar verildi.
12- Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin, üst düzey yöneticilerinin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli nitelikte işlem yapması ve/veya Şirketin veya bağlı ortaklıkların işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapmadığı, veya aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmediği açıklandı ve Genel Kurul bu hususta, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde bilgilendirildi.
13- Yönetim Kurulu Üyelerine, Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri, Şirketin konusuna giren işleri, bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nev'i işleri yapan şirketlerde ortak olabilmeleri hususunda, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri gereğince oy birliği ile izin verildi.
14- Dilek ve öneriler maddesinde söz alan olmadı.


Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım Görüşüldü

Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1 TUTANAK GK 14062017.pdf - Tutanak
EK: 2 ATSYH GK HAZIR BULUNANLAR LİSTESİ.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi


Ek Açıklamalar
Genel kurul tutanağı ve hazır bulunanlar listesi ekte pdf dosya olarak gönderilmektedir





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/612413


BIST




'
18:059.525
Değişim :  0,00% |  0,00
Açılış :  9.565  
Önceki Kapanış :  9.525  
En Düşük
9.476
En Yüksek
9.602
imkb grafik
BIST En Aktif Hisseler18:05
DERIM 46,42 54.246.959 % 10,00  
SNICA 41,80 331.575.716 % 10,00  
SELGD 60,50 127.585.318 % 10,00  
BEYAZ 27,30 151.754.191 % 9,99  
GSRAY 8,93 904.141.603 % 9,98  
18:05 Alış Satış %  
Dolar 32,5836 32,7982 % 1,00  
Euro 34,5922 35,0544 % 0,93  
Sterlin 40,1598 40,3612 % -0,16  
Frank 35,6427 35,8213 % 0,53  
Riyal 8,6223 8,6655 % -0,01  
18:05 Alış Satış %  
Gümüş ONS 28,30 28,33 % 0,66  
Platin 941,76 943,09 % 0,66  
Paladyum 1.025,22 1.029,08 % 0,66  
Brent Pet. 89,40 89,40 % 0,66  
Altın Ons 2.386,81 2.387,36 % 0,66