Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Hafta başından bu yana altın fiyatları oldukça hareketli bir seyir izliyor. ABD’deki ekonomik gelişmeler ve dolar endeksindeki düşüş eğilimi emtialarda yönü belirliyor. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Küresel altın fiyatları dolar endeksinin gerileme kaydetmesiyle birlikte toparlanma eğilimini sürdürüyor. Özellikle ABD’de açıklanan verilerin piyasa beklentilerinin çok altında gelmesiyle pandemi sürecinde bozulan ekonomik toparlanmaya ilişkin öngörüler giderek azalıyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta ABD’de açıklanan enflasyon rakamlarının aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde artması ve 13 yılın zirvesindeki yerini korumasıyla birlikte ons altın fiyatları tırmanışa geçti.

Geçtiğimiz hafta 1800 dolar psikolojik direnç seviyesini kıran ons altın, kritik eşiği aştıktan sonra geri çekilme kaydetti.

Bu hafta genel olarak pozitif yönde seyreden ons altın, geçtiğimiz gün dolar endeksinde geri çekilmelerin hızlanmasıyla birlikte 1786 dolar seviyesine kadar yükseldi. Dün saat 16.00’dan sonra kazançlarını silen ons altın, günü 1770 dolardan tamamladı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ONS ALTIN BUGÜN PRİMLİ

Güne 1769 dolardan başlayan ons altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.51 oranında primle 1779 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1767 dolar, en yüksek ise 1780 dolar seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz gün 529.9 liradan açılan gram altın, en yüksek 534.9 lira seviyesine kadar yükseldi. Gün içerisinde satışların derinleşmesiyle negatif tarafa geçen gram altın, 524.9 liraya kadar geri çekildi ve 529 liradan kapandı.

Bugüne 529.3 liradan başlayan gram altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.24 oranında yükselişle 533.2 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 528.6 lira, en yüksek ise 533.9 lira seviyeleri görüldü.